середа, 6 листопада 2013 р.

  Тверезість – духовний скарб
У храмі Успіння Пресвятої Богородиці села Дроговижа 9 жовтня була відслужена Божественна Літургія за зцілення залежних від алкоголю і членів їхніх родин місцевим парохом о. Романом Коцопеєм та о.Тарасом Сидором,головою комісії «За тверезість життя» Стрийської єпархії. У церкві спільно молилися люди старшого віку і молодь,бо першою і найважливішою допомогою християнина залежній людині є молитва.Коли творимо молитву- віддаємо залежну людину під опіку Бога, який є першим Лікарем і Цілителем. Саме він може здійснити чудо: допомогти поневоленій пристрастю у душі, розумі і тілі людині побачити свій стан рабства і, зціливши пожадання, відродити прагнення до життя у тверезості.
  По завершенні богослужіння до мирян звернувся о.Тарас Сидор із закликом до ведення тверезого способу життя, аргументуючи тим, що алкоголізм, увійшовши у традицію народу,знищує здоров’я і добробут людей, позбавляє їх гідності християнина та, пошкоджуючи розум людини, - полонить волю.
А настоятель храму-о.Роман Коцопей запропонував сільській громаді відновити «Золоту Книгу Тверезості», яка у церкві села була впроваджена ще в 1876 році.
   

                                          






 Проводячи « місію тверезості» ,священики та терапевт з питань узалежнень пан  Роман Прочко  відвідали Дроговизьку ЗОШ І-ІІІ ст.,де у дружній невимушеній атмосфері провели лекцію « Правда про алкоголь» для старшокласників про згубний вплив алкоголю та запобігання алкоголізму серед молоді. Терапевт узалежнень  висвітлив проблеми алкозалежності, що підривають всі моральні, етичні, духовні формації підростаючого покоління.

Немає коментарів:

Дописати коментар