середа, 15 березня 2017 р.

       15 березня на базі місцевого ФАПу  під керівництвом досвідченого медика Копанишин Л.А.  проведено заняття з ОМЗ (основ медичних знань) з ученицями 11 класу.
       Школярки дізналися про лікувальний і санітарно – гігієнічний режим в лікарні, а також як правильно доглядати важкохворих. Навчилися виконувати певні процедури й вимірювати температуру, тиск, пульс; як правильно накладати гірчичники, компреси. Також Людмила Андріївна розповіла дівчатам про групи лікарських препаратів і їх застосування, а саме: які ліки слід вживати у випадку підвищення артеріального тиску, при високій температурі, а також при інфекціях тощо.
    Ученицям розказали про правила надання першої медичної допомоги при отруєннях, укусах бджіл, ос, радіаційному ураженні та під час приступу бронхіальної астми.
     Третій день польових зборів дівчатка провели  в школі з учителем ОМЗ Василик О.В. Вони на практиці відтворювали те, чого  навчилися під час занять в лікувальному закладі.
        Учениці  зупиняли кровотечі та накладали пов’язки на голову, передпліччя, палець. Вимірювала одна одній тиск, визначали пульс на зап’ястку, фіксували перелом за допомогою підручних матеріалів, робили штучне дихання.
    Павлів Марія у своїй презентації розповіла про тяжке захворювання –СНІД, способи його передачі, ознаки  та як захиститися від цього вірусу.
       Закінчилися заняття написанням тематичної роботи.





























                                                                    

Немає коментарів:

Дописати коментар